19 de maig de 2024
8MM

Les pel·lícules 'One-Room' que t'atraparan des del primer minut

Cinc títols d'aquest tipus de films que no et deixaran indiferent

elter.net 7 de maig de 2024 a les 12:35
'La ventana indiscreta'
Aquest tipus de pel·lícules, anomenades 'One-Room', transcorren en un sol espai, ja sigui en una habitació, un avió, un submarí o una cabina telefònica. El programa cinematogràfic de Ràdio Manlleu, el 8 MM, ens fa un recull dels millors exemples d’aquest gènere.
  • Locke (2013): La pel·lícula segueix Ivan Locke (interpretat per Tom Hardy), un exitós gerent de construcció que es troba en una situació de crisi personal i professional mentre viatja al cotxe cap a Londres. La pel·lícula es desenvolupa en temps real i se centra en les converses telefòniques de Locke mentre pren decisions que afectaran la vida i la carrera. 
 
  • El hombre en la tierra (2007): Quatre matemàtics reben una invitació anònima per assistir a una reunió nocturna a una casa aïllada. Allí, se'ls plantegen enigmes que han de resoldre en un temps determinat. Si no ho aconsegueixen, les parets de l'habitació es tanquen i els aixafen. La pel·lícula es diu “L'habitació de Fermat” en espanyol.
 
  • La habitación de Fermat (2007): Un home que es diu Fermat reuneix quatre matemàtics amb l'objectiu de venjança. Per escapar, els matemàtics han de resoldre una sèrie d'exercicis plantejats per Fermat en un temps limitat. Si no ho aconsegueixen, seran aixafats per les parets de l'habitació.
 
  • Marea Roja (1995): Un submarí nuclear nord-americà liderat pel capità Frank Ramsey (interpretat per Gene Hackman) es troba en una situació de crisi quan un grup d'extremistes russos s'apodera d'un míssil nuclear. La tripulació ha d'evitar una catàstrofe mundial mentre lluiten contra el temps i la pressió.
 
  • La ventana indiscreta (1954): El fotògraf professional L.B. “Jeff” Jefferies (interpretat per James Stewart) està confinat al seu apartament a causa d'una cama trencada. Per passar el temps, observa els seus veïns a través de la finestra. Aviat es convenç que un ha comès un assassinat. La pel·lícula és un thriller psicològic emocionant que explora la curiositat i l'obsessió.Si voleu conèixer més sobre aquest gènere cinematogràfic, podeu escoltar el programa sencer.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu, 8MM, Cinema