19 de maig de 2024

Pilar Godayol presenta la novel·la 'On són les dones? Vides i manifestos'

La presentació serà el divendres 24 de maig a l'Auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu; l'acte comptarà amb una taula rodona amb activistes del moviment feminista de la ciutat

El Ter 14 de maig de 2024 a les 11:51
L'autora amb el llibre 'On són les dones?' a les mans | elter.net
El llibre presenta vint-i-dues obres de contingut literari i polític que abasten sis segles d’activisme feminista. Són les aportacions de vint dones i dos homes  que segons l’autora “van posar la vida al servei dels ideals i els moviments revolucionaris i d’emancipació de la dona, i en van deixar constància escrita”. L’obra també constitueix un complement de Germanes de Shakespeare, llibre que l’escriptora va publicar fa dues dècades.
 
Pilar Godayol és catedràtica de Traducció de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya i coordinadora del grup de recerca consolidat Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació. És una especialista en el coneixement del feminisme i de la seva evolució històrica. Ha publicat assaigs sobre història de les dones, literatura i traducció, com ara Espais de frontera. Gènere i traducció, Virginia Woolf, Dones de Bloomsbury o Moments femenins de la humanitat.
 
Després de la presentació s’iniciarà una taula rodona sobre feminisme centrada en el cas de Manlleu. Comptarà amb la participació d’Anna Piella, Maria Dolors Molas i Mercè Puntí. Les tres ponents, des de la seva vocació educativa, han estat militants defensores dels drets de les dones en tots els àmbits. Totes quatre parlaran de les seves vivències i de com veuen el feminisme en l’actualitat. L'esdeveniment (19h) es podrà veure al canal de Youtube de Ràdio Manlleu i elter.net.
 
La Llibreria Contijoch serà present a l’acte per vendre exemplars de l’obra.