19 de maig de 2024
COMUNICAT MUNICIPAL

Comunicat de l'Ajuntament referent a l'avaria d'una catenària entre Manlleu i Torelló

Des del consistori es manifesta la preocupació per l'estat de les infraestructures ferroviàries

elter.net 14 de maig de 2024 a les 15:08
Agents policials a l'estació de Manlleu | elter.net
Aquest matí s’ha interromput la circulació dels trens de Rodalies 3 en el tram entre Manlleu i Torelló per l’avaria d’una catenària.
 
Han quedat parats a les vies 2 trens, un que anava direcció Vic i un altre direcció Torelló. El que anava direcció Vic ha pogut reprendre la marxa i continuar fins a Vic. El tren que anava direcció Torelló continua parat (a les 14.00 h.) ja sense passatgers. En el moment de l’avaria hi havia uns 40 passatgers a dins.
 
La Policia Local de Manlleu, juntament amb Policia Local de Torelló, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil han evacuat els passatgers i han fet el desplaçament fins a l’estació de tren de Torelló amb els seus cotxes policials per què els usuaris no haguessin d’esperar un autobús que tardava 1 hora en arribar al lloc de l’avaria.  
 
Des de l’Ajuntament de Manlleu volem manifestar, de nou, la nostra preocupació per l’estat de les infraestructures ferroviàries. Demanem que des de Renfe i Adif es donin les explicacions pertinents, però demanem també que no s’obviï la falta d’inversió i de manteniment d’unes estacions i vies que no deixen de patir accidents i averies que causen afectacions greus als usuaris de la línia R3.
 
Aquesta avaria no és un fet aïllat, és només un exemple més del que els usuaris de Rodalies pateixen dia si, dia també per la manca de manteniment històrica d’aquest eix ferroviari. L’avaria entre Manlleu i Torelló coincideix en el temps amb la general de rodalies Renfe que afecta vàries línies des del passat diumenge i que deixa als ciutadans de la comarca d’Osona sense accés directe a Barcelona.
 
Reivindiquem un servei de tren digne a Manlleu, una població de més de 20.000 habitants, i a tota la línia R3 i no ens oblidem de la reivindicada demanda de desdoblar la R3, fet que implicaria millores de comunicació, de freqüència de pas i d’horaris.
 
Avui mateix, l’alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, ha sol·licitat en una carta enviada al director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, un servei de bus directe entre Manlleu i Barcelona per donar servei i facilitar l’accés a la capital catalana als ciutadans del municipi i de tota la zona nord de la comarca d’Osona.

Carta al director general de Mobilitat / Ajuntament de Manlleu