19 de maig de 2024
OPINIÓ

'Manlleu, sense piscina d'estiu', per ERC Manlleu

Article d'opinió política firmat per Eva Font, portaveu del partit a la ciutat

elter.net 15 de maig de 2024 a les 11:11
Aquests últims dies, a Manlleu, només es parla que l'Ajuntament no obrirà la piscina d'estiu i vull explicar la situació des del punt de vista d'ERC. Estàvem a govern i, per tant, érem coneixedors del mal estat del vas de la piscina, igual que Junts x Manlleu. Els últims anys s'havien anat fent pedaços per poder-la obrir, mai va ser una opció passar un estiu sense piscina municipal.
 
Amb les pèrdues i la situació de sequera, ara sí que calia una reparació més a fons, i per això ho vam posar al programa electoral. Alguns deien que farien un pont o un pavelló nou (sí, és més atractiu i porta vots), però nosaltres que som més realistes i treballem pel benestar de la ciutadania, vam posar "destinarem recursos a la reparació de la piscina municipal exterior". Ho escric així, tal qual, copiat del nostre programa, perquè s'entengui que era una prioritat i sabíem que aquest estiu havia d'estar a punt. Perquè arreglar-la té un cost econòmic elevat, però no obrir-la té un cost social que no ens podem imaginar.
 
Està clar que per l'equip de govern actual (Junts + PSC) no ha estat una prioritat, hi havia temps d'arreglar-la. Però és que després de deu mesos de mandat encara no hi ha un Pla d'Actuació Municipal. No sabem cap a on van i ens preocupa aquest retrocés en els serveis. Hem vist retallades a les entitats, el tancament de l'oficina d'habitatge, el trasllat de l'escola d'adults, han deixat de fer el programa Temps x Temps, han renunciat a subvencions per habitatge, i ara només faltava el no obrir la piscina. En els governs d'ERC vàrem fer front a unes situacions econòmiques similars a les actuals i mai vàrem fer aquestes retallades. Governar és establir prioritats i prendre decisions, i per nosaltres són les persones les que han d'estar al centre de l'agenda política. Perquè l'ajuntament no és una empresa privada, les decisions no són basant-se en tenir més diners. Els beneficis d'un ajuntament han de ser socials, no econòmics.
 
La piscina municipal és un refugi climàtic pels dies de calor, però també és una zona d'esbarjo per la canalla, és un espai de socialització per la gent gran, és un espai de salut i un dret que té la ciutadania que paga els seus impostos a la ciutat. Hem llegit que estudien alternatives com obrir les fonts de la plaça. Potser pot servir per refrescar-se, però no ens imaginem les àvies allà, fent tertúlia amb banyador. Més enllà de la broma, el que vull expressar és que governar vol dir pensar amb tothom i pel benestar de tothom.


Eva Font Morató
Portaveu d'ERC Manlleu