14 de juliol de 2024
DESENVOLUPAMENT LOCAL

Manlleu Activa, el full de ruta per a la reactivació de la ciutat

Presentació del pla d'acció que marcarà l'estratègia de Manlleu pels pròxims anys en quatre grans eixos econòmics i socials

elter.net 31 de maig de 2024 a les 12:52
Manlleu ha presentat el seu full de ruta per a la seva reactivació econòmica i social. Un pla d’acció impulsat per l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l’Ajuntament de Manlleu que ha de guiar les actuacions, pràctiques i concretes, per a l’impuls de la ciutat en els pròxims anys. 

La reactivació de Manlleu se centra en quatre grans eixos estratègics que es volen potenciar i liderar des de la ciutat: Economia del coneixement industrial, Economia regenerativa, Economia platejada i Economia de la qualitat de vida. Es plantegen tres grans transicions que incideixen en aquests eixos com són la Transició social i democràtica, la Transició digital i la Transició ecològica. 

Manlleu Activa compta amb un model de governança publicoprivada per tal de desenvolupar-se de forma efectiva. A partir d’ara es crearan grups de treball operatius de cada eix per tal d’identificar i prioritzar els projectes, fer-ne un seguiment i generar noves aliances. 

La presentació de Manlleu Activa es va fer el dijous 30 de maig a l’auditori del Museu del Ter, en un acte organitzat per l'empresa Badabadoc Comunicació. Va comptar amb la presència de 80 persones, representants de l’empresa i el comerç de Manlleu i d’entitats econòmiques i socials de la comarca d’Osona. 

Va obrir l’acte el regidor de Transformació Econòmica, Organització i Estratègia de Ciutat de l’Ajuntament de Manlleu, David Bosch. Els presentadors de l’acte van ser Marc Papell (Cluster Delopment) i Carme Saez (Thinkery), dos dels consultors que acompanyen a l’ajuntament en el disseny i implementació d’aquest pla d’acció. 


Després de la presentació d’objectius i línies de treball de Manlleu Activa, es va obrir una conversa amb responsables d’empreses que representen els quatre grans eixos que defineixen Manlleu Activa: Marc Pérez, Export Manager de CAPE; Montse Solé, directora d'atenció intermèdia i dependència del Consorci Hospitalari de Vic; Albina Vilalta, presidenta de l’associació de comerciants Mab Manlleu i Sergio Ponsá, director del Centre Tecnològic BETA.

Després d’un torn de preguntes obert entre els assistents, l’acte va finalitzar amb un discurs d’Arnau Rovira, alcalde de Manlleu. A continuació es va crear un espai de debat entre les persones assistents.

A continuació podeu veure el vídeo de presentació de Manlleu Activa, creat per RC Media, que es va projectar a l'inici de l'acte.