16 de juny de 2024
SEGURETAT CIUTADANA

Manlleu acull les Jornades de Policies Locals i Guàrdies Municipals de la Regió Policial Central

Una cinquantena d’agents de diferents cossos de seguretat locals es formen en intervenció de vehicles estrangers i falsedat documental

elter.net 31 de maig de 2024 a les 13:12
Demostració dispositiu immobilitzador Bola Wrap | elter.net
Les jornades es van iniciar el dimarts i van tractar temes relacionats amb la intervenció de vehicles estrangers i la falsedat documental: Circulació internacional, mesures de seguretat i documents estrangers. Els assistents van poder formar-se en la detecció de matrícules falses de vehicles estrangers, en la documentació d’aquest tipus de vehicles i els permisos de conduir i d’altres documents d’identificació personal alterats o manipulats. El docent ha estat José Ruano, agent de la Guàrdia Urbana de Sabadell, pèrit en falsedat documental i expert en vehicles estrangers. 
 
El dimecres es va continuar la formació teòrica amb altres exemples de falsedat documental. Tot seguit, a l’exterior del Museu del Ter, es va portar a terme una demostració pràctica d’un nou dispositiu immobilitzador de persones, el Bola Wrap.
 
El Cap de la Policia Local de Manlleu, Moisès Gimeno, valorava la jornada molt positivament. Comenta que “l’intercanvi d’experiències i de coneixements entre els agents porta a una millor coordinació dels cossos policials i això fa que surtin iniciatives i col·laboracions tan interessants com la de fer formacions conjuntes”. A les jornades hi van participar una cinquantena d’agents i de vigilants municipals de Taradell, Ripoll, Hostalets de Balenyà, Roda de Ter, Vic i Manlleu entre d’altres. Aquesta era la primera formació que s’obria també a vigilants municipals i la proposta va ser valorada en positiu, per això les futures formacions també s’obriran a aquest col·lectiu.
 
La regidora de Seguretat Ciutadana, Lluïsa Bautista, destacava el fet que “Manlleu s’està convertint en un municipi de referència en diferents àmbits policials. Som referents en l’àmbit de la formació policial per la qualitat de les formacions que oferim i pel fet que obrim aquestes formacions a agents d’altres cossos policials i d’altres municipis”.