14 de juliol de 2024
APLEC SARDANISTA

Manlleu celebra el 80è Aplec de la Sardana

L'acte serà el divendres, 12 de juliol, als Jardins de Can Puget, i s'estrenarà la sardana 'Sota les estrelles', composta especialment per l'ocasió

Elter.net 5 de juliol de 2024 a les 12:30
Ballada de sardanes als jardins de Can Puget | elter.net
El pròxim divendres, 12 de juliol (21h), en el marc del cicle de ballades d’estiu de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, tindrà lloc l’Aplec de la Sardana de Manlleu, que enguany celebra la seva 80a edició i els 25 anys de pubillatge manlleuenc.
 
La part musical de l'acte anirà a càrrec de les cobles La Principal del Llobregat i Marinada. Interpretaran sardanes de compositors catalans de renom com Francesc Mas Ros, Enric Ortí, Jordi Paulí i Marc Timón, entre d'altres. Amb motiu de la 80a edició, les dues cobles interpretaran conjuntament 'Sota les estrelles', de Jordi Molina Membrives, sardana composta especialment per aquest acte. Per celebrar els 25 anys de pubillatge, sonarà 'Manlleu, Ciutat Pubilla', de Miquel Subirats Torras, a càrrec de les dues cobles. Com cada any, durant l’aplec hi haurà servei de bar i botifarrada popular.
 
L’acte, organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Som Sardana, Bonpreu Esclat, Aneto i diferents establiments de la població.