L’oferta d’activitats a Manlleu, que agrupa diversos casals d’estiu tant privats com municipals, ha sumat més de 800 participants durant l’estiu de 2024.
L’oferta s’emmarca dins del Projecte
‘Estiu Enriquit’ de l’Aliança Educació 360 – Educació a temps complet. Aquest projecte ha agregat un conjunt de
32 propostes lúdiques i educatives adreçades a infants i joves del municipi. Més enllà d’una suma d’activitats, suposa un model de treball cooperatiu entre l’ajuntament i totes les entitats que ofereixen activitats d’estiu (AFA, entitats del territori o empreses privades). L’objectiu és afavorir la mobilitat i el coneixement per part d’infants, joves i famílies dels diferents centres educatius.
Per tal de complementar l’oferta d’entitats i empreses, des de l’Ajuntament de Manlleu s’han ofert tallers i casals temàtics dirigits sobretot per a adolescents que aporten una riquesa d’activitats amb una gran qualitat, complementant les propostes adreçades a franges d’edat amb menys oferta.
150 infants i joves han participat en aquesta aposta municipal dels serveis d’Educació, Esports, Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manlleu.
En col·laboració amb les entitats organitzadores de tots els casals i activitats del municipi, s’han fet reserves de places per a infants i joves amb ajut econòmic de Serveis Socials a tots els casals. El nombre de places reservades ha estat proporcional a la mida de cada casal o activitat. En total
s’han becat 82 infants repartits entre 15 casals.
Des del projecte
‘Joventut Esportiva, Societat Activa’ (JESA) s’han ofert noves activitats esportives pels joves de Manlleu amb l’objectiu de donar una resposta a la no obertura de la piscina d’estiu, així com oferir una alternativa i un refugi climàtic per als joves durant les tardes d’estiu.
L’èxit d’aquest estiu a Manlleu ha estat possible gràcies al
treball cooperatiu entre l’ajuntament i els diferents agents educatius, entitats i empreses. Amb aquestes estratègies es dona resposta a les diferents necessitats de les famílies, s’evita la segregació, s’afavoreix la mobilitat i la socialització d’infants i joves de tots els centres educatius de la ciutat i, sobretot, es donen oportunitats educatives a tothom perquè l’estiu sigui realment connectat, educatiu i equitatiu.
El projecte ha estat possible gràcies al suport i finançament del Departament d’Educació a través del PEE, del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.