26 d'abril de 2024

Veïns d’Espinelves demanen mesures en el desdoblement de l'Eix Transversal

Aquest grup de veïns també ha elaborat pancartes, murals, ninots i cartells

El Ter 11 de desembre de 2009 a les 16:23
Imatge del campanar
Un grup de veïns d’Espinelves han col·locat uns auriculars sonoreductors gegants al campanar de l’església d’aquesta població. El motiu és per reivindicar que les obres de desdoblament de l‘Eix Transversal es facin "amb seny". Aquesta ha estat l’acció que ha despertat més expectació.

Aquest grup de veïns també ha elaborat pancartes, murals, ninots i cartells. L’objectiu és demanar que es que aquestes obres es facin respectant l’entorn i amb determinades condicions per tal que afectin el mínim possible el municipi.

Els auriculars, fets amb porexpant, fan 10 metres de llarg i estan penjats a més de 20 metres d’alçada, d’aquesta manera són visibles des de diversos punts. Aquesta acció s’ha emprès coincidint amb la Fira de l’Avet per així tenir "més impacte mediàtic". El col.lectiu, que no està constituït com a associació, reclama pantalles acústiques i arbòries per reduïr el soroll ja que l’eix quedarà més a prop del municipi.. També demanen el soterrament de la línia elèctrica d’alimentació dels túnels, la regeneració de la vegetació i el control de les sorres. De moment, el col·lectiu de veïns diu que no hi ha hagut cap resposta per part dels representants polítics.

Les obres de desdoblament, que han començat en aquest tram de l’Eix Transversal, tenen representen una inversió global de 700 milions d’euros.
Etiquetes:
Societat