25 d'abril de 2024

Manlleu obté una participació d'un 32% amb un ampli suport del Sí

El Sí va recollir un percentatge del 95,3% amb 5.113 vots

El Ter 14 de desembre de 2009 a les 12:51
Més de 5.000 persones van votar a Manlleu
Manlleu ha estat el municipi d’Osona que ha tingut una participació més baixa amb un 32%. Molt a prop de Centelles que va registrar una participació del 32,1%.

Manlleu, però, tenia un cens més elevat que Centelles, quasi el triple, i, per tant, més feina per mobilitzar la població a anar a votar. A més, Manlleu és un municipi amb un percentatge de població immigrant més elevat. Un sector que a la consulta també podia votar, però que no està habituada a fer-ho, ja que en altres eleccions no pot exercir aquest dret. El portaveu de Manlleu Decideix, Albert Güell, es mostrava satisfet dels resultats.

La consulta a Manlleu va rebre com a la majoria de municipis osonencs un suport unànime a favor del Sí. Un total de 5.364 manlleuencs van votar en els tres col·legis electorals que hi havia instal·lats a Can Puget, als locals de Comissions Obreres i al Casals Gràcia. El Sí va recollir un percentatge del 95,3% amb 5.113 vots, mentre que el No va tenir un 3,5% dels vots amb un total de 190 paperetes.

Un centenar de voluntaris van col·laborar durant tot la jornada i setmanes prèvies per poder organitzar la consulta popular a Manlleu.
Etiquetes:
Societat