24 d'abril de 2024

Diverses entitats denuncien el consumisme i l'excés de compres durant l'època de Nadal

Amb una cantada de nadales pels carrers de Vic es parlarà del consumisme de manera irònica

El Ter 18 de desembre de 2009 a les 13:40
La performance vol criticar el consumisme nadalenc
Amb la intenció de fer reflexionar sobre "el deliri consumista" en època nadalenca el Grup de Defensa del Ter, conjuntament amb altres entitats i associacions, ha organitzat una performance per aquest dissabte a la tarda.

L’acte vol portar a la reflexió sobre el consumisme nadalenc, però també fer-ho extensible al que el grup considera "una pèrdua de valors de la societat actual". L’acte, organitzat conjuntament amb altres entitats com el Grup pel Decreixament a Osona, Veterinaris sense fronteres, el CSA La Torratxa o l’Associació d’afectats per les hipoteques, entre d’altres, consistirà en una cantada de nadales pels carrers del centre de Vic. La rua sortirà de la Plaça del Carbó i arribarà fina a Plaça Major. Les nadales, escrites per l’organització, fomentaran el consumisme. Al final de l’acte es posarà èmfasi en la ironia de les lletres i es convidarà a la reflexió.

Ja fa tres anys que el grup organitza una activitat prèvia a les festes nadalenques per reivindicar el respecte pel territori i per fomentar un canvi de valors. Aquest cap de setmana però, seguit aquesta línia hi ha altres actes convocats. El mateix dissabte hi ha un acte de suport al grup d’afectats per estafes hipotecàries i també es presentarà la Xarxa d’intercanvi de coneixements. D’altra banda el diumenge hi haurà la fira de la xarxa d’intercanvi a Osona i el dimecres dia 30 s’ha preparat un cinefòrum amb la presència d’Arcadi Oliveres i Enric Duran.

Cartell dels actes previstos

Etiquetes:
Societat