27 d'abril de 2024

Els nous criteris d’empadronament a Vic generen crítiques des de diversos àmbits

També han començat a sorgir reaccions des de partits polítics

El Ter 7 de gener de 2010 a les 12:31
A partir d’ara, qui vulgui empadronar-se haurà de disposar d’un permís de residència o de treball
La decisió de l’ajuntament de Vic de canviar els criteris d’empadronament dels immigrants comença a generar polèmica. Diverses entitats vinculades a la immigració qüestionen que la mesura sigui legal. La setmana passada l’ajuntament de Vic va anunciar que canviava la política d’empadronament dels immigrants.

A partir d’ara, qui vulgui empadronar-se haurà de disposar d’un permís de residència o de treball. Si no disposen de cap dels documents, s’avisarà la policia. La noticia ha generat preocupació des d’entitats vinculades als immigrants. L’advocat vigatà Toni Iborra, vinculat amb l’associació Veus Diverses, creu que la mesura és il·legal.

Segons Iborra, la por a ser denunciats farà que molts immigrants vagin a empadronar-se a municipis veïns. També creu que la mesura dificultarà la integració i critica que la decisió s’ha pres de forma unilateral i precipitada.

També han començat a sorgir reaccions des de partits polítics. És el cas d’ICV que rebutja "frontalment" aquesta mesura que considera "discriminatòria i deplora la criminalització de les persones immigrades per part d’aquest consistori". Arnau Martí, secretari d'organització d'ICV de la comarca d'Osona, explica que demanaran "explicacions i exigiran responsabilitats polítiques".

EUiA també s’oposa a aquests nous criteris. En un comunicat enviat als mitjans, el coordinador de la formació a Osona, Iñaki Escudero considera aquests nous criteris com "una greu discriminació entre els ciutadans de Vic". Per Escudero la mesura és "electoralista" i considera "un greu error" la intenció d’anar a "pescar vots als caladors de la Plataforma per Catalunya impulsant mesures més pròpies d’aquesta organització". Escudero també exigeix a l’equip de govern vigatà la retirada d’aquesta iniciativa i la defensa dels drets de ciutadania de totes les persones que viuen a Vic.
Etiquetes:
Societat