26 d'abril de 2024

Els integrants de la Marxa a Gaza tornen satisfets de l'experiència i ja preparen properes activitats

A partir d’ara es volen continuar emprenent accions conjuntes per tal que no s’oblidi la situació

El Ter 7 de gener de 2010 a les 18:14
Una de les accions demanant el final del bloqueig de Gaza
Els tres osonencs que participaven a la Marxa per l’Alliberament de Gaza ja han tornat a casa. La valoració és "molt positiva" segons Laura Arau, una de les participants.

Els integrants osonencs que hi ha participat consideren que, tot i no haver pogut entrar a Gaza, han aconseguit que "no s’oblidi la massacre que hi va haver fa un any i que es parli de com la població continua a aïllada".

Arau també explica que el fet que els tinguessin retinguts durant 5 dies en un poble els ha permès "entendre millor com viu la població que fa sis anys que viu aïllada".

Pel que fa al tracte rebut per la policia, Arau explica que com més s’acostaven a "on no els interessava més agressiu es tornava". El tracte que van rebre però no és tan agressiu com el que van rebre aquest dimecres un grup d’activistes internacionals que intentaven portar ajuda humanitària a la Franja de Gaza. El comboi, de prop de 200 camions, està retingut a Egipte i, com a mesura de pressió, més de mig miler d'activistes han ocupat el port d'El-Arish. Arau considera que el precedent de la Marxa pot haver fet endurir el tracte.

La majoria de participants a aquesta marxa ja han tornat a casa. A partir d’ara però es volen continuar emprenent accions conjuntes per tal que no s’oblidi la situació. Des d’Osona també s’està pensant ja en algunes activitats. La més imminent apunta que serà la projecció d’una pel.lícula.

Blog dels cooperativistes

Etiquetes:
Societat