27 d'abril de 2024

Diumenge la Nit de Reis es tornarà a celebrar a Sant Quirze

L’obra, amb un text senzill, fa una paràbola i utilitza un somni per criticar l’ambició

El Ter 8 de gener de 2010 a les 13:36
Un dels moments de l'obra el dia de l'estrena, el 6 de gener. Foto: El Centre de Sant Quirze
El teatre Centre de Sant Quirze de Besora es va omplir dimecres amb l’estrena de l'obra Nit de Reis, un conte de la vora del foc d’Apel·les Mestres. Enguany hi ha hagut un canvi en la direcció, abans encapçalada per Maria Carme Espadaler, que s’ha involucrat en la direcció dels Pastorets.

Nit de Reis, que es torna a fer aquest diumenge dia 10 a les 6 de la tarda, la codirigeixen Marta Vilardell i Lorena Bajo. A més, han comptat amb un equip tècnic que, entre d’altres consta de dues coreògrafes, Rosa Maria Crosas i Núria Codina. Marta Vilardell, una de les directores, està molt satisfeta del procés i del resultat i diu que la nit de l’estrena es van notar una alta implicació.

Nit de Reis es representa a Sant Quirze des de 1921. Es tracta d’un conte que narra un somni, a partir de l’escenificació de la vinguda dels Reis Mags. Segons Vilardell, el seu origen s’ha de buscar en el teatre religiós, igual que la Passió o els Pastorets.

L’obra, amb un text senzill, fa una paràbola per criticar l’ambició servint-se d’un element màgic, un flabiol. Les noves directores s’han esforçat per ser innovadores en els aspectes plàstics. Una trentena de persones s’impliquen en la funció, que pel diumenge dia 10 ja té totes les entrades anticipades venudes.
Etiquetes:
Cultura