25 d'abril de 2024

Entitats i col·lectius promouran un acte per afirmar que, malgrat la polèmica del padró, Vic aposta per la convivència

Aquesta vintena de col·lectius s'han reunit aquest dilluns a Vic contraris a la mesura que vol impulsar el govern

El Ter 19 de gener de 2010 a les 11:34
Imatge de la reunió entre Ajuntament i entitats i col·lectius socials del passat divendres
Les entitats socials, sindicats i col·lectius d'immigrants promouran un acte per mostrar que Vic 'vol i fomenta' la convivència. L'acte de caràcter cultural no serà, segons han explicat des d'aquestes entitats, 'només' una mostra de rebuig als nous criteris d'empadronament que vol impulsar el consistori, segons ha explicat Cesc Poch, de la UGT. Aquest dimarts es tornen a trobar amb l'Ajuntament de Vic.

Aquesta vintena de col·lectius s'han reunit aquest dilluns a Vic contraris a la mesura que vol impulsar el govern. Han designat els representants que integraran la taula de treball sobre el padró i altres temes relacionats amb immigració que el consistori s'ha compromès a crear. Aquest dimarts es farà la primera trobada de la comissió.

L'acte encara no te definit ni el format ni la data ni l'espai. Aquest aspecte és un dels que volen anar desenvolupant els organitzadors els propers dies segons vagi evolucionat la polèmica relacionada amb la nova aplicació del padró. L'opció de fer una manifestació , també s'ha posat sobre la taula, però no sembla la més defensada perquè les entitats no volen generar tensions.

En la reunió, feta al Casal Claret de la capital osonenca, s'ha valorat la trobada amb el consistori del passat divendres. Segons han explicat alguns dels assistents, s'aposta per mantenir el contacte amb el consistori tot i que es considera que la decisió de no empadronar sense papers va més enllà d'una qüestió de legalitat. Les entitats no han pogut analitzar l'informe elaborat pel bufet d'advocats Roca Junyent per encàrrec de l'Ajuntament perquè no se'ls ha facilitat la informació. Cesc Poch, un dels assistents a la reunió, destacava però que 'els dos únics informes que avalen la mesura' són elaborats i pagats 'per encàrrec del propi ajuntament.
Etiquetes:
Societat