27 d'abril de 2024

La junta del Teatre Centre envia la carta que demana part de l'herència de Juan Ignacio Balada

Els diners es destinarien a acabar les obres al Teatre Centre, entitat a la qual Bartomeu Llabrés havia estat associat

El Ter 16 de febrer de 2010 a les 13:26
El multimilionari menorquí Juan Ignacio Balada. Foto: dBalears.cat
La junta del Teatre Centre de Manlleu ha fet arribar aquest dimarts la carta a la Casa Reial on se’ls demana que part de l’herència que van rebre els Prínceps d'Espanya, del multimilionari menorquí Juan Ignacio Balada, pugui "retornar" a Manlleu.

Una part de les propietats de l’empresari menorquí provenien del patrimoni que li havia llegat el seu tiet, el metge Bartomeu Llabrés, que va exercir a Manlleu durant 40 anys i que en va ser nomenat fill adoptiu.

Els diners es destinarien a acabar les obres al Teatre Centre, entitat a la qual Llabrés havia estat associat. Emili Jané, integrant de la junta del Teatre Centre, explica que diumenge una junta extraordinària va consensuar el contingut de la carta.

La carta que s’ha enviat a la Casa Reial és fruit d’una iniciativa endegada per Ramona Claparols a través del Facebook, obrint un grup de suport que té unes 600 adhesions. Claparols, que és patrona de la Fundació del teatre, va tenir la idea, que ara gestiona la junta de l’entitat. Segons Jané, la iniciativa ha estat molt important perquè ha tornat a posar el teatre, amb 130 d’història al darrere, a primera línia de l’actualitat. La quantitat necessària per acabar les obres del Teatre Centre ronda els 4 milions d’euros. Les obres estan actualment aturades i sense una data clara de represa.

Aquest divendres es vol tancar la recollida de les signatures presencials, que s’està fent al Mallot de la Margot, al Quiosc de l’Assumpta, a Ràdio Carrera, al bar Parramon i a Ràdio Manlleu.
Etiquetes:
Societat