25 d'abril de 2024

ICV-EUiA explica a Manlleu les seves propostes per a una sortida d’esquerres a la crisi

L’acte va ser presentat per Marta Crespo d’ICV de Manlleu

El Ter 22 de febrer de 2010 a les 19:53
La coalició ICV-EUiA, i sindicalistes de la comarca d’Osona, van explicar aquest dijous a Manlleu les propostes per sortir de la crisi des d’una perspectiva d’esquerres. A l’acte celebrat a l’Auditori de Caixa Manlleu hi van intervenir Núria Lozano, responsable de Món de Treball d’EUiA; Simón Rosado, membre de la comissió d’Economia i Treball d’ICV; i els sindicalistes osonencs Miquel Sánchez i Mateo Heredia. L’acte va ser presentat per Marta Crespo d’ICV de Manlleu.

En primer lloc Rosado va assegurar que hi ha sortida a la crisi, però que aquesta ha de venir d’un canvi de polítiques del govern central. Va reclamar un reagrupament de l’esquerra i del moviment sindical per a fer front a la situació actual.

Núria Lozano va apostar per no resignar-se a acceptar les mesures per sortir de la crisi proposades pels mateixos que l’han generada. Mesures basades en salaris baixos, riscos laborals i temporalitat. Davant d’això va explicar les propostes de la coalició, com el compliment de la Carta Social Europea que demana una salari mínim de 1000€ mensuals, que el contracte indefinit sigui el de referència, seguretat a la feina, lluita contra el frau fiscal, prioritzat els impostos directes sobre els indirectes o suprimir les SICAV entre d’altres.

Miquel Sánchez, sindicalista i membre d’ICV d’Osona, va fer un repàs a com està afectant la crisi a Manlleu i la resta de comarca. Va tancar l’acte Mateo Heredia, sindicalista també i membre d’EUiA d’Osona, que va assegurar que aquesta és una crisi del sistema capitalista que cal afrontar amb un nou model productiu i amb la unitat de les forces de l’esquerra plural. Va rebutjar la proposta de jubilació als 67 anys, afirmant que en molts sectors (com la construcció) s’hauria de rebaixar als 60 anys. L’acte es va tancar amb les preguntes del públic assistent.
Etiquetes:
Societat