26 d'abril de 2024

Detenen dos homes acusats de fer destrosses al centre social autogestionat La Torratxa de Vic

Les detencions es va produir, segons han explicat fonts policials, la matinada de dissabte

El Ter 23 de febrer de 2010 a les 16:55
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 30 i 32 anys acusats de fer destrosses al centre social autogestionat La Torratxa de Vic. Aquest centre social vinculat a moviments d'esquerra ja havia estat víctima anteriorment d'altres gambirotades. Les detencions es va produir, segons han explicat fonts policials, la matinada de dissabte.

Els agents van rebre un avís dels titulars d'una central d'alarmes dient-los que s'havia activat l'alarma perimetral. Els agents van personar-se al punt i van veure com els dos homes havien accedit al interior del centre trencant un vidre i estaven fent destrosses. Quan els agents els van donar l'alto, els homes van llençar ampolles de vidre als agents.

Finalment se'ls va aconseguir reduir. Els dos homes estan acusats d'un delicte de robatori amb força, danys i atemptat contra els agents de l'autoritat. Fonts policials no han pogut precisar si els detinguts també podrien tenir vinculació amb altres gambirotades produïdes al mateix local. La més destacada d'aquestes va ser el 17 de gener. Els detinguts han passat a disposició judicial.

Després de les destrosses produïdes al 17 de maig, els responsables del centre van expressar en un comunicat la seva 'indignació' davant l'acció d'una 'colla de vàndals' que van entrar al local i el van destrossar 'totalment' sense 'cap motiu aparent' segons deien. Llavors denunciaven que les accions dels gambirots s'havien repetit al local. En aquests sabotatges els havien robat aparells com ordinadors, mòdems, equips de so, altaveus, cafeteres, cables elèctrics o la instal·lació audiovisual. El col·lectiu va organitzar llavors una 'jornada de treball' per 'rentar la cara' al centre després de l'acció dels gambirots.
Etiquetes:
Societat