24 d'abril de 2024

El "sí" s'imposa als dos municipis osonencs que han fet la consulta sobre la independència

Rupit i Pruit ha registrat la xifra de participació més alta de totes les poblacions de la segona onada de referèndums

El Ter 1 de març de 2010 a les 08:36
Un dels participants al referèndum, a punt d'emetre el seu vot a Rupit. Foto: Manel Macià
La participació total a Osona va ser del 45,2%, amb una xifra molt més elevada a Rupit i Pruit (71,7%) i més baixa, en canvi, a Oristà (31,29%). Les dues poblacions han donat un suport massiu al "sí", amb un 95,1% dels vots Només hi ha hagut un 1,07% dels votants que han optat pel "no".

Des de la plataforma ciutadana Rupit i Pruit Decideix s'han mostrat molt satisfets de com ha anat tot el procés organitzatiu, de com s’ha desenvolupat la jornada electoral i, especialment, de l’alta participació dels veïns del municipi. Albert Marcé, integrant de la plataforma Rupit i Pruit Decideix, ha explicat que la jornada es va plantejar des d’un caire festiu.

La coordinadora de Rupit afirma que la que han comptabilitzat és la xifra més alta de totes les poblacions que han participat en la segona onada de consultes sobiranistes. Totes dues poblacions van donar un suport massiu al "sí", amb un 95,1% dels vots. Només hi va haver al voltant d’un 1,07% dels votants que van optar pel "no". Jordi Freixa, d’Oristà i La Torre Decideix, comenta que en el seu cas, es va registrar un sol vot negatiu. En l’àmbit català, la participació mitjana als 80 municipis que feien la consulta va ser del 21%.

Una imatge de la mesa electoral a Rupit i Pruit. Foto: Josep Sarsanedas

Etiquetes:
Societat