23 d'abril de 2024

El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura edita una guia per facilitar la gestió dels residus industrials

La guia està dirigida a empreses productores de petites quantitats de residus especials i perillosos

El Ter 9 de març de 2010 a les 19:13
Els residus recollits arriben ben emmagatzemats i empaquetats
El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, coincidint amb la primera recollida de l’any de residus industrials, ha editat una guia per facilitar la gestió prèvia d’aquests residus. La guia explica el tractament que s’ha de donar a aquest tipus de residus abans de portar-los a l’empresa que els gestionarà. La guia està dirigida a empreses productores de petites quantitats de residus especials i perillosos.

A la primera part s’expliquen les obligacions documentals i de gestió del residu abans de portar-lo a l’empresa gestora. La segona part de la guia enumera els residus que generen els diferents sectors empresarials i inclou la informació necessària per completar la seva documentació. La guia conté, a més, un annex amb documents descarregables com el llibre de registre de residus i el prototip d’etiqueta que s’ha de fer servir per a la correcta identificació del residu, així com enllaços a pàgines concretes de l’Agència de residus de Catalunya per a l’ampliació d’informació. Actualment utilitzen aquest serveu entron d’una seixantena d’emrpeses.

Aquest document pot consultar-se a www.gesbisaura.cat/guia_residus.pdf i les empreses que ho desitgin també poden sol.licitar-la en format imprès al servei de medi ambient del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. La guia arriba amb la primera recollida de residus industrials que el Consorci té programada per aquest any 2010, prevista pel proper avui dia 9 de març. A causa de la nevada la recollida s’ampliarà al llarg de tota la setmana.
Etiquetes: