25 d'abril de 2024

Osona celebra multitud d’actes aquest cap de setmana per commemorar el Dia de la Dona

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, ha sortit una nova edició de la revista “Entre Dones”

El Ter 12 de març de 2010 a les 13:28
Imatge dels actes celebrats l'any passat a Manlleu
A Manlleu aquest divendres, a la Sala d’Actes de l’Hospital Sant Jaume a 2/4 de 4 de la tarda, l’Associació Mares Món farà una lectura de poemes de poetesses de referència en la literatura catalana. El mateix dia, al Casal Cívic Frederica Montseny, a les 6 de la tarda, es farà un taller de teràpia del riure.

Per finalitzar el divendres, l’entitat educativocultural Ordit organitza un sopar a les Dames. La xocolatada que s’havia de fer el 8 de març es farà aquest diumenge a les 11 a la plaça de Dalt Vila.

Els actes continuaren el dimecres 17 de març, quan Anna Maria de Vidal parlarà al Museu Industrial del Ter sobre "Com ser mares i pares avui dia. Un diàleg entre dones i homes", serà a les 3 de la tarda. Divendres 19 de març els joves d’entre 15 i 25 anys podran participar en un taller sobre els valors i estereotips de gènere en la publicitat, al Si-dral, a les 7 de la tarda.

Els actes per celebrar el Dia de la Dona continuaran a Manlleu fins al 26 de març amb diverses activitats.
A Vic aquest cap de setmana destaca la xerrada "Quins productes audiovisuals consumeixen els nostres infants i adolescents" a càrrec d’Anna Carrió. Serà aquest divendres a les 8 del vespre al local de l’associació Art Plural.

D’altra banda, i seguint la línia de l’any passat, es farà el segon dinar de dones que tindrà lloc el pròxim dissabte, dia 20 de març a 2/4 de 2, a La Central amb un preu de 10 €. Els tiquets es poden obtenir a l’Oficina del VicDones, l’Oficina Municipal del Remei, a l’Oficina del Vic Jove, a Casa Comella i a Palau Bojons.

El divendres, dia 12 de març es podrà veure El Casino de Vic a 2/4 d’11 de la nit un concert acústic "Cantant te n’adDONES" amb entrada gratuïta però amb aforament limitat. Les entrades es poden obtenir a partir de l’oficina del Vic Jove.

Roda de Ter també ha organitzat diversos actes per aquest cap de setmana. Destaca la Carpa intercultural, amb els tastets de la cuina d’arreu o els tallers, que un any més, ocupen la tarda de dissabte i, el diumenge, tanca els actes una activitat especial. Es tracta de "Missatges al vent", un espectacle de titelles dirigit a infants i adults en què es parla i conversa amb uns titelles que tenen una discapacitat per tal d’aconseguir trencar amb els estereotips i els prejudicis amb què, massa sovint, les persones les afrontem. També destaca l’homenatge que tindrà lloc aquest divendres al vespre a les dones cuidadores.

A Torelló, aquests dies destaca l’exposició fotogràfica de Josep Salvans i Queta Buxó . Mostra 40 fotografies de dones, d’ètnies i cultures diferents, d’arreu dol món. D’altra banda la tertúlia que s’havia de fer aquest dilluns farà aquest dissabte a les 5 de la tarda.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, ha sortit una nova edició de la revista "Entre Dones". El tema de la portada és "Igual però diferents... reflexions des de la coeducació". Aquest és el número 6 de la revista que és bianual i està editada conjuntament pels ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Vic i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Aquest divendres dia 12 de març a les 2/4 de 9 del vespre al Centre Cultural de Folgueroles, l’autora de "la Maternitat d’Elna", Assumpta Montellà, oferirà una conferència-col·loqui sobre el llibre i tota la temàtica que l'envolta. L'acte l'organitza el grup de català per a majors de 60 anys de Folgueroles i l’Ajuntament de Folgueroles.
Etiquetes:
Societat