25 d'abril de 2024

Es presenta oficialment l'Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès

El Pla contempla un pressupost de més de 8 milions i mig d’euros en 15 anys

El Ter 19 de març de 2010 a les 14:33
El diputat d'Espais Naturals, Josep Mayoral, durant la cloenda de la jornada
Aquest dijous es va presentar oficialment l'Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès, que es va crear fa un any. L'objectiu de l'Associació és el d'actuar als boscos per fer-los més rendibles i alhora, enriquir el paisatge. El Pla contempla un pressupost de més de 8 milions i mig d’euros en 15 anys.

Durant el primer any de funcionament de l'Associació s'ha treballat en la diagnosi i les propostes de gestió per als boscos del Lluçanès, les quals queden definides en el Pla Marc de restauració i millora forestal. El 99 % dels boscos del Lluçanès són de propietat privada. El pressupost anual és de 579 mil euros.

L'àmbit territorial del Pla és d'11 municipis: Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats, Sant Agustí, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d'Albars i Sobremunt. La superfície forestal arbrada al Lluçanès és de 17.155 ha, majoritàriament de pi roig, pi blanc, alzinars, pinassa, pollancredes, rouredes i boscos de ribera. Segons el document presentat, en els pròxims 15 anys s'hauria de treballar en 11.000 de les 17.000 ha.
Etiquetes: