24 d'abril de 2024

Manlleu acull dissabte l’homenatge als represaliats pel franquisme d’Osona

En els homenatges es lliura un diploma de reconeixement als represaliats

El Ter 19 de març de 2010 a les 14:59
El Museu Industrial del Ter acollirà aquest dissabte a les 6 de la tarda, l’homenatge als veïns de les comarca d’Osona que van ser represaliats pel franquisme. L’acte de Manlleu s’inclou dins un programa de 24 homenatges organitzats per la Generalitat a tot Catalunya, tres a la demarcació de la Catalunya Central.

Es tracta d'un acte organitzat per la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu. Presidiran l’acte el secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, i l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, i comptarà amb la presència d’alguns veïns de la zona que van lluitar per la democràcia i els drets nacionals de Catalunya i van patir la repressió franquista.

En l’acte a més hi intervindran l’historiador Joaquim Albareda, i després es lliurarà un diploma de reconeixement als represaliats assistents a l’acte, i clourà l’acte una actuació del grup de música de cambra del barroc WikiTrio.

En els homenatges es lliura un diploma de reconeixement als represaliats que van patir privació de llibertat durant la Guerra Civil o la dictadura o, en la majoria de casos, a les seves famílies.

Des de l’any 2.000, 416 veïns de la comarca d’Osona han rebut indemnitzacions del govern català pel temps en que van ser privats de llibertat durant la Guerra Civil i la dictadura (102 eren de Vic i 60 de Manlleu).
Etiquetes:
Societat