26 d'abril de 2024

La Generalitat homenatja a títol pòstum el bomber de Sant Julià de Vilatorta, Pau Costa

El conseller Saura va agrair la presència dels familiars, amics i companys dels bombers que van perdre la vida

El Ter 22 de març de 2010 a les 13:33
El germà de Pau Costa, Xevi Costa, recollint la medalla. Foto: Josep Maria Masachs / Bombers de la Generalitat
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va presidir divendres a l’Auditori de Girona l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. El bomber de Sant Julià de Vilatorta Pau Costa Alcubierre va rebre una de les medalles d'or per serveis excepcionals, a títol pòstum, que va recollir el seu germà Xevi Costa.

També es va atorgar la medalla a Jaume Arpa, David Duaigües, Jordi Moré i Ramon Espinet, els altres quatre bombers del Grup d’Actuacions Forestals (Graf) de Lleida que van morir mentre treballaven en les tasques d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan el passat 21 de juliol de 2009.

El conseller Saura va agrair la presència dels familiars, amics i companys dels bombers i personal que van perdre la vida en acte de servei, a l’incendi d’Horta de Sant Joan. Saura en va destacar que "el sofriment, la pena i les llàgrimes han de donar pas a l’emoció i a l’orgull". Va afegir que "ens hem de sentir orgullosos de tots els membres del Cos de Bombers que al llarg dels anys ens han deixat mentre treballaven per garantir la nostra seguretat".

Enguany, s’han lliurat un total de 265 medalles a funcionaris i voluntaris del Cos dels Bombers de la Generalitat, amb més de 20 anys de servei efectiu a més de tres mencions honorífiques.

Es van distingir també altres bombers del parc d'Osona. Van ser medalla de bronze Pere Alsina (Vic), Pere Capdevila (Torelló), Fèlix Esteve (Vic), David Ferrandez (Vic) Xavier Jové (Vic), Joan Molas (Prats), Pere Monje (Vic), Pere Morales (Vic) i Arcadi Romera (Vic).

Un altra imatge de Xevi Costa amb el reconeixement a les mans. Foto: Josep Maria Masachs / Bombers de la Generalitat

Etiquetes:
Societat