26 d'abril de 2024

La Diputació celebra el Dia Mundial del Consumidor amb la gent gran del Lluçanès

Les unitats mòbils van visitar els casals d'avis de Perafita, Oristà, la Torre, Sant Bartomeu del Grau, Olost i Prats

El Ter 23 de març de 2010 a les 17:56
Un moment de l'acte
El passat dilluns l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona va organitzar una activitat al territori del Lluçanès adreçada a la gent gran. El motiu d'aquesta iniciativa era celebrar el Dia Mundial del Consumidor. Les unitats mòbils van visitar els casals d'avis de Perafita, Oristà, la Torre, Sant Bartomeu del Grau, Olost i Prats de Lluçanès.

El motiu de la descentralització i l'audiència escollida per a aquesta celebració global va ser, segons Dolores Gómez, diputada de l'Àrea, que "els objectius de l'educació social envers les persones grans han de ser preventius, assistencials i evidentment educatius, entesa l'educació com la capacitat de la persona humana, a qualsevol edat, d'assolir aprenentatges nous que augmentin la seva informació i li permetin canviar hàbits i actituds, que millorin les seves condicions de vida".

Per la seva banda, Laia Muñoz, dinamitzadora de la Gent Gran del Consorci del Lluçanès, considera que "hem de tenir present aquesta funció educativa i la posada en pràctica amb una atenció exquisida, tenint en compte la contrapartida de l'adultesa i del seu dret a l'autodeterminació i a la decisió, ha de viure dignament i tenir les necessitats cobertes, ha de poder manifestar-se en forma de desitjos, ha de interaccionar amb l'entorn, és a dir, s'ha de comunicar amb altres persones i s'ha de poder divertir i gaudir del seu temps lliure".
Etiquetes:
Societat