26 d'abril de 2024

Vic disposa d’un nou espai polivalent per als joves i per la cultura

L’església dels Trinitaris s’ha restaurat i s’ha convertit en un espai polivalent

El Ter 25 de març de 2010 a les 18:37
La reforma ha costat 1 M € i ha estat finançat amb el Fondo Estatal de Inversión Local
L’Orfeó, que s’inaugurarà aquest dissabte a les 8 del vespre a Vic, serà un nou equipament de la ciutat que acollirà les activitats del Vicjove i també les de l’Orfeó Vigatà. També serà un espai al servei de la cultura de la ciutat. La reforma ha costat 1 milió d’euros i ha estat finançada amb el ‘Fondo Estatal de Inversión Local’.

Està signada pels arquitectes Miguel Roldán i Mercè Berengué. La reforma de l’espai ha constat de dues parts: la primera és la part d’instal·lació i seguretat de l’espai, que no és visible; i la segona que és la reconversió que ha sofert la sala central.

L’espai de l’Orfeó, restaurat, està situat al principi del carrer de Sant Pere. És una nau amb capelles laterals i creuer coronat per una volta de cúpula. L’edifici ha estat utilitzat en les tres darreres dècades com a auditori de l’Orfeó Vigatà, per a representacions teatrals de petit format.

Com hem dit, la inauguració serà aquest dissabte a les 8 del vespre. L’acte estarà presidit per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i també comptarà amb la presència de la presidenta de l’Orfeó Vigatà, Mercè Jansana.
Etiquetes:
Societat