25 d'abril de 2024

Saura nega que l'informe europeu doni la raó a l'Ajuntament de Vic i Camacho denuncia el 'doble llenguatge' de CiU

Acció Social i Ciutadania ha recordat que Europa insta els Estats i no els Ajuntaments a complir les lleis d'estrangeria

El Ter 10 d'abril de 2010 a les 13:54
El president d'iniciativa, Joan Saura, aquest divendres a la tarda a Vic
Continuen les reaccions a l’anunci fet aquest divendres per l’Ajuntament de Vic en referència a la resposta donada per la Unió Europea. El president d'ICV, Joan Saura, considera que el dictamen de la Comissió Europea sobre l'empadronament d'estrangers no dona la raó al consistori vigatà, tal com van fer públic divendres.

El dirigent ecosocialista destaca que el text de la comissària europea d'Afers Interiors, Cecilia Malmström,'no fa cap referència' al posicionament inicial del consistori que, inicialment, defensava el negar l'empadronament a qui no complís tots els requisits. Per Saura, l'informe sosté que són els estats qui poden legislar per 'determinar l'expulsió de persones en situació irregular’.

Una altra reacció ha vingut de mà de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que ha denunciat 'doble llenguatge' de CiU en relació a la polèmica sorgida a Vic. Camacho ha recordat que, la federació nacionalista també va donar suport a 'la llei dels socialistes', que permet regularitzar un immigrant quan fa tres anys que és al país. 'Van apostar pel model de Zapatero, que ha permès que hi hagi més d'1,2 milions d'immigrants en situació il·legal'.

D’altra banda, el Departament d'Acció Social i Ciutadania ha recordat aquest divendres a la tarda en un comunicat que la comissària de l'Interior, Cecilia Malmström, ha instat els Estats 'en virtut del que marca la Unió Europea', i no els ajuntaments, a aplicar les lleis d'estrangeria. Per Acció Social, la resposta parlamentària a l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, 'en cap cas es comparable a una directiva o un document oficial aprovat per la Comissió Europea'.
Etiquetes:
Societat