24 d'abril de 2024

Nadal anuncia més trens de Rodalies semidirectes entre Vic i Puigcerdà després de l'11 de Setembre

El departament està estudiant diferents mesures en el tram entre Vic i Puigcerdà

El Ter 12 d'abril de 2010 a les 17:21
Un tren al seu pas per Manlleu
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha anunciat que Renfe començarà a operar nous trens semidirectes a la línia de Rodalies Barcelona-Vic-Puigcerdà després de la Diada de l'11 de setembre. Nadal ho ha assegurat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

El departament està estudiant diferents mesures en el tram entre Vic i Puigcerdà però no està encara decidit de quina manera i en quins trens es millorarà el temps del trajecte. El DPTOP estudia també millorar els horaris i la comoditat dels trens. La línia compta actualment amb dotze serveis, 6 per sentit, que ja no paren a 8 de les 25 estacions que té entre Granollers i Puigcerdà.

Actualment Renfe ofereix dotze trens entre Barcelona, Vic, Ripoll i Puigcerdà. Sis en cada sentit. En tots aquests trajectes, els trens no tenen parada a Les Franqueses de Vallès, Figaró, Sant Martí de Centelles, Centelles, Balenyà-Els Hostalets, Balenyà-Tona-Seva, Borgonyà i la Farga de Bebié. Són 8 de les 25 parades que la línia té en el seu tram entre Granollers i Puigcerdà.

No s'ha decidit encara quins seran els trens i parades objecte de la modificació ni en quant de temps es podrà reduir el trajecte dels combois. Un trajecte que actualment es fa en unes tres hores de mitjana.

Aquestes millores se sumen a d'altres que el Govern està estudiant també de forma paral·lela i que se centren en millorar els horaris de la línia així com la comoditat dels trens, per poder adequar millor els combois a un trajecte més llarg que els d'altres trens de Rodalies.

El propi Nadal ha anunciat aquest dilluns que la línia de Rodalies entre Barcelona i Puigcerdà inclourà més trens semidirectes després de l'11 de Setembre. Una data, ha afegit, sobre la qual s'està treballant també per intentar incloure d'altres trens semidirectes a la línia de Manresa. Nadal ha explicat també durant l'entrevista a Catalunya Ràdio que de cara a finals d'any, Rodalies comptarà amb 15 trens nous per millorar les freqüències del pas de trens.
Etiquetes:
Societat