26 d'abril de 2024

Urbanisme suspèn el POUM de Sant Agustí de Lluçanès per un problema de 'sobredimensió'

Urbanisme ha fet una contraproposta a l'Ajuntament que redueix l'espai d'edificació

El Ter 20 de maig de 2010 a les 09:21
Sant Agustí de Lluçanès
La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha decidit, aquest dimecres a Igualada, suspendre el Pla d'Ordenació Urbanística de Sant Agustí de Lluçanès perquè ha considerat que la proposta de l'Ajuntament tenia un problema de 'sobredimensió', com ha dit Pere Solà, director general d'Urbanisme.

Sant Agustí Lluçanès compta amb un total de 210 habitants i el POUM que proposa l'Ajuntament preveu augmentar-los fins a 850. Per a Solà, aquest era un salt 'massa important' i 'no s'adequava als criteris del pla territorial'. L'Ajuntament també preveia la construcció d'un equipament al voltant del nucli de població. Urbanisme ha fet una contraproposta a l'Ajuntament que redueix l'espai d'edificació.

D'altra banda, Urbanisme ha aprovat el POUM de Sant Julià de Vilatorta, un municipi de 2.094 habitants. La vila va començar a redactar el pla l'any 2005 que preveu un creixement moderat. El POUM preveu un creixement de 1.000 habitants si s'urbanitza tot el previst. Sant Julià de Vilatorta compta amb 'espais-jardins' i el pla preveu densificar aquestes zones i construir més edificis en un sol espai. Urbanisme ha fixat un 'topall' per posar un límit a la construcció d'habitatges en una mateixa superfície.