25 d'abril de 2024

El DPTOP anuncia restriccions de trànsit entre Olvan i Lluçà

L'actuació significa la construcció d'una nova carretera amb petites variants de traçat

El Ter 24 de maig de 2010 a les 13:26
La C-154 patirà restriccions de trànsit en un tram de catorze quilòmetre entre Olost (Osona) i Olvan (Berguedà) a partir de dimarts 25 de maig. Aquesta segona fase de les obres, que tenen un termini de 12 mesos, consistiran en el tancament de la carretera i el desviament del trànsit per itineraris alternatius.

El DPTOP té en marxa les obres de condicionament de l'itinerari entre els municipis d'Olost i Olvan amb l'objectiu de millorar substancialment les comunicacions a la zona, així com la connexió entre l'Eix Transversal i l'Eix del Llobregat. Aquests treballs compten amb una inversió de 31,2 MEUR.

Les obres abasten una longitud de 21,8 quilòmetres, entre els termes municipals d'Olost, Lluçà, Sant Martí d'Albars, Prats de Lluçanès, Santa Maria de Merlès, Sagàs i Olvan. En la major part del recorregut, l'actuació significa la construcció d'una nova carretera amb petites variants de traçat que seguiran el corredor de les carreteres actuals. En la resta del recorregut, s'eixamplarà la calçada existent. Els treballs van començar la primavera de l'any passat; en una primera fase, s'han dut a terme fora de la carretera i han consistit sobretot en els desviaments de serveis, desbrossament dels terrenys, obres de drenatge i moviments de terres.

A partir d'aquest dimarts 25 de maig, les obres entren una nova fase d'execució que afectarà la calçada i, en conseqüència, implicarà restriccions a la circulació. Així, la C-154 quedarà tancada entre les interseccions amb les carreteres BV-4341 a Lluçà i BV-4347 a Olvan, durant un període de prop d'un any. El trànsit veïnal quedarà garantit mitjançant una xarxa paral·lela de camins que s'han condicionat amb aquest propòsit, inclòs l'itinerari entre Santa Maria de Merlès i Sagàs. La comunicació d'aquests municipis amb Prats de Lluçanès quedarà assegurada mitjançant el condicionament d'un camí veïnal que enllaça la BV-4401 amb la BV-4406 al seu pas per Santa Maria de Merlès.

D'altra banda, es permetrà en tot moment la sortida dels veïns de la Quar, Sant Andreu de Sagàs i el carrer del Bonaire cap a la carretera de la Guàrdia o cap a Santa Maria de Merlès. Finalment, cal remarcar que el pont sobre la riera de Merlès romandrà obert al trànsit durant tota aquesta fase per tal de garantir la connexió d'una banda a l'altra.
Etiquetes: