26 d'abril de 2024

El DPTOP sotmet a informació pública l'estudi d'un nou vial d'accés a Prats de Lluçanès

El nou vial té una longitud de 934 metres i està format per dos carrils de circulació de 3,5 metres

El Ter 1 de juny de 2010 a les 10:55
Es preveu que el nou vial de connexió comporti una inversió de 2,9 MEUR
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert el procés d’informació pública dels estudis informatiu i ambiental de la formació d’un vial que se situarà al sud-est de Prats de Lluçanès i connectarà la carretera BP-4653 amb la B-432.

El vial, de 934 metres, millorarà la connectivitat viària a la localitat i permetrà un millor accés al polígon industrial. Es preveu que el nou vial de connexió comporti una inversió de 2,9 MEUR.

Actualment, estan en execució les obres de condicionament de la carretera d’Olost a Olvan que inclou la variant de Prats de Lluçanès. Aquesta variant passa pel nord del nucli urbà i connecta la carretera BP-4653 i la C-154. El conjunt de les obres de condicionament compta amb un pressupost de 39,1 MEUR i s’acabaran a finals de l’any vinent.

Ara, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat el procés d’informació pública de l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental de la formació d’un nou vial de connexió en aquest municipi, que se situarà al sud-est del nucli i connectarà la B-4653 i la B-432.

Aquest nou vial, juntament amb la variant en construcció, milloraran la connectivitat viària de la població i la mobilitat en aquest entorn, ja que els vehicles des d’aquest sector amb destinació Gironella no hauran de creuar el nucli urbà. D’altra banda, cal tenir en compte que al sud de la població, al costat de la B-432, se situa una zona industrial.

Així, el traçat que ara se sotmet a informació pública s’inicia a la B-432 cap a Olost, en un revolt existent en el qual es formarà una intersecció en forma de T. A continuació, la carretera puja un pendent i finalitza en un revolt a la carretera BP-4653, al costat oest de Prats de Lluçanès. En aquest punt, se situa una altra intersecció en T.

Dins de l’estudi informatiu, es consideren dues solucions que tenen el mateix punt inicial i final, entre les quals se selecciona el traçat més llarg atès que permet disminuir el pendent. La construcció del vial comportarà una inversió estimada en 2,9 MEUR.

El nou vial té una longitud de 934 metres i està format per dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d’1 metre.
Etiquetes: