24 d'abril de 2024

Ramon Besa rep el 6è Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán

Ramon Besa és redactor en cap del diari 'El País' i col·laborador de Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio

El Ter 10 de juny de 2010 a les 16:05
Ramon Besa ha rebut aquest dijous al migida el VI Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán
El 6è Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán, impulsat per la Fundació F.C. Barcelona i el Col·legi de Periodistes, ha anat a parar aquest 2010 en la categoria de periodisme esportiu a mans de l'osonenc Ramon Besa, redactor en cap del diari 'El País', i col·laborador de Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio.

Besa, que ha rebut emocionat el guardó en un acte al Camp Nou, ha recordat el periodista que dóna nom al premi i ha fet una crida a la professió perquè 'sigui el que volem els periodistes que sigui'.

El jurat, integrat entre d'altres pel també guardonat per aquest premi Joaquim Maria Puyal, ha valorat la seva capacitat d'anàlisi, que 'traspassa el periodisme esportiu', sense oblidar 'el territori ni els problemes socials', tal i com ha explicat en l'acte de lliurament el també periodista Eduard Pujol.

Ramon Besa, nascut a Perafita el 1958, és actualment redactor en cap del diari 'El País' i col·labora a Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio. També ha estat redactor a 'El 9 Nou' i cap d'esports del diari 'Hoy'.

El degà del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí, ha destacat que malgrat en 'l'entorn actual' la credibilitat dels mitjans s'hagi perdut per algunes pràctiques 'sense rigor, contrast i respecte', 'és 'un honor' reconèixer la tasca d'aquelles persones que fan un treball basat en el rigor i l'exigència, com és el cas de Ramon Besa. Martí ha comparat el periodisme amb l'artesania , que requereix experiència i mestratge amb rigor, i per això, qualifica a Besa d'artesà.

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha assegurat que el premi reconeix 'un personatge que fent periodisme esportiu ha tingut la capacitat d'explicar qui som' i, malgrat reconèixer que no està d'acord amb el que escriu i expressa, el valora com a periodista, 'com un periodista que va ser dels que va explicar millor el Barça del 2000 al 2003'. Per Laporta, el premi 'torna a casa' en un reconeixement merescut, que col·lectivament és necessari perquè representa 'un metratge sòlid davant de molts periodistes esportius'.
Etiquetes: