23 d'abril de 2024

La Fundació Caixa Manlleu entrega la beca en Ciències de la Salut

Optaven a les beques un total de 13 treballs de les comarques d'Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental i Bages

El Ter 22 de juny de 2010 a les 18:04
Equip d'Emília Chirveches
Aquest dimarts al migdia s’ha fet el lliurament de les beques de la 4a convocatòria de la Beca Fundació Caixa Manlleu en Ciències de la Salut. La dotació de les Beques és de 15.000 € i 5.000 €. El principal premi se l’ha endut un equip d’investigadors liderat per Emília Chirveches, infermera del Consorci Hospitalari de Vic pel treball titulat "Qualitat de vida dels cuidadors de pacients quirúrgics i repercussions del tenir cura sobre la seva salut".

L’estudi es farà a través d’entrevistes telefòniques a 575 cuidadors informals. S’entén per Cuidador informal aquella persona que cuida un pacient quirúrgic després de l’operació, és dir, durant la recuperació a casa.

El segon premi dotat amb 5.000 euros ha estat per pel projecte titulat "Adequació i millora de l'ús de fàrmacs destinats a la reducció del Risc Cardiovascular en malalts amb Trastorn Mental Sever" liderat per doctor Quintí Foguet.

Joan Contijoch, president de Caixa Manlleu ha destacat que, tot iel procés de fusió que està portant a terme l’entitat aquestes beques continuaran.

Optaven a les beques un total de 13 treballs de les comarques d'Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental i Bages. Assumpta Fargas, rectora de la UVic i portaveu del jurat, ha destacat l’alta qualitat de tots els treballs presentats.

Equip del doctor Quintí Foguet

Acte de lliurament

Etiquetes: