26 d'abril de 2024

La biblioteca de Centelles acull una exposició sobre la relació entre els ex-libris i la muntanya

Es pot visitar fins el 25 de juliol a Centelles

El Ter 12 de juliol de 2010 a les 17:33
Exemple d'un ex-libris
La mostra posa de manifest la presència de la muntanya en l’expressió artística dels ex-libris, utilitzats tradicionalment per identificar la propietat dels llibres, a partir de la producció exlibrista de l’alemany Adolf Kunst. Durant 26 anys va treballar en la creació d’ex-libris, aplicant-hi totes les tècniques clàssiques però també les més modernes.

La muntanya, com a fet simbòlic, sempre ha estat present en els ex-libris. En aquesta mostra s’exhibeixen aquells exemplars de la producció exlibrista d’Adolf Kunst on la muntanya és l’element protagonista i que formen part de la col·lecció del fons documental del SGIM, amb algunes aportacions de l’extensa col.lecció particular de Gastone Mingardi, de Pianoro (Itàlia). Els diversos ex-libris corresponen a 355 propietaris, majoritàriament de cognoms centreuropeus, entre els quals en trobem sis de catalans.

La mostra "Els ex-libris i la muntanya. Adolf Kunst, la seva obra entre 1913 i 1930" està produïda per l’Obra Social d’Unnim, el Servei General d’Informació de Muntanya (SGIM) i la Diputació de Barcelona. Es pot visitar fins el 25 de juliol a Centelles.
Etiquetes:
Cultura