24 d'abril de 2024

Un total de 42 formacions participen al 28è Festival Internacional de Música de Cantonigròs

El festival manté la sana competència entre formacions i, per tant, també la recompensa als vencedors

El Ter 15 de juliol de 2010 a les 10:17
Un dels grups participants el passat 2009. FOTO: David Fajula
Avui dijous s’enceta un nova edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. Des de fa quasi tres dècades reuneix formacions corals de tot el món. A partir d’avui i fins diumenge seran 42 les formacions, entre cors i companyies de dansa, les que actuaran a Cantonigròs.

El festival manté el seu 'esperit internacional' i ha programat grups de 24 orígens diferents, alguns tan allunyats com la Xina, Filipines, Mèxic o Rússia.

El festival manté la sana competència entre formacions i, per tant, també la recompensa als vencedors. 7.850 euros es repartiran entre els guanyadors de les diverses categories. El festival però tampoc ha pogut escapar de la crisi, tal com reflexa un pressupost que s'ha reduït en un 15%, passant dels 256.000 euros de la darrera edició als 220.000 de la que se celebrarà enguany. Però acostumat a subsistir, en part, gràcies al voluntarisme de la població i amb un pressupost molt ajustat, la caiguda del pressupost no ha d’afectar la qualitat de la programació. Almenys aquest és el propòsit dels organitzadors.

El festival va rebre 300 sol.licituds de formacions per participar en el certamen, una xifra que desbordaria la capacitat del festival, que el director del certamen, Josep M. Busquets, fixa en un màxim de 50 grups. La nova edició del es va estrenar enguany amb una prèvia a Barcelona, aquest dimecres. Va ser un concert al Palau de la Música Catalana a càrrec d'una formació d'Indonèsia, 'Gracioso Sonora Choir', que va oferir un repertori d'obres tradicionals del seu país.

Els noms propis d'aquesta edició del festival provenen principalment del continent asiàtic i d'Europa. Pel que fa als primers, destaca el 'The University of Santo Tomas Singers', des de Filipines, o el propi Gracioso Sonora, que serà també protagonista del concert inaugural al Palau de la Música, i el 'Bejing Primary School Golden Sail', grup de dansa de Pequín.

Quant als representants europeus més destacats, cal citar 'De Kickers', un dels millors cors infantils d'Holanda, 'Rovesnkik', un dels millors cors ucraïnesos o el 'Gruppo Folk Città di Canicatti Terra del Sole', des d'Itàlia. A més, també destaca la formació catalana 'Cor Aglepta', integrat principalment per noies i nascut l'any 2001 a Sant Cugat del Vallès.

El festival de Cantonigròs s'ha caracteritzat per ser una cita que mobilitza la població del municipi i de la comarca de manera significativa. De fet, l'allotjament de les prop de 400 persones que arriben a la zona pel festival s'assumeix en gran mesura per unes 800 famílies dels pobles propers, que s'ofereixen a acollir els artistes.
Etiquetes:
Cultura