24 d'abril de 2024

Una formació coral de les Filipines obté dos dels principals premis al Festival de Cantonigròs

Dos cors d'Eslovènia i Indonèsia van ser segon i tercer, respectivament

El Ter 19 de juliol de 2010 a les 08:47
Una imatge del cor filipí. Foto: David Fajula
The University Choir of Santo Tomas singers de Manila ha guanyat en la categoria de cors mixtos. El mateix cor de Filipines ha guanyat en la categoria de cors masculins o femenins de música popular.

Els filipins van exhibir una posada en escena molt vistosa i la seva tècnica i capacitat expressives van sorprendre i "meravellar els membres del jurat", segons el director del festival, Josep Maria Busquets.

Els altres dos principals premiats al Festival Internacional de Música de Cantonigròs han estat APZ Tone Tomsic de Ljubljana, d'Eslovènia, que han estat segons, i Gracioso Sonora Choir de Malang, d'Indonèsia, que van quedar en tercer lloc.

Els altres primers premis van anar a la República Txeca, la Xina i Itàlia. Pel que fa a la competició de cors femenins, van triomfar els Països de l’Est. Prazská Kantilena, de Praga, va guanyar el primer premi. Liepaites Gir’ls Choir, de Vilnius, Lituània, es va classificar en segon lloc i Luscinia, també de Txèquia, va quedar tercera. En la competició de cors infantils el primer premi va ser per la coral xinesa Hangzhou Aiyue Tianshi Choir. El segon se’l va adjudicar el grup Domino de Txèquia i el tercer ser per la coral Taipei Fuhsing Private School, de Taiwan. En l’apartat de dansa, els italians Gruppo Folk Città di Cannicatti van obtenir el primer premi, i el segon lloc va ser per Euskadi, per al grup Haurtzaro Dantza Taldea.

Més de 1.200 participants, acollits per unes 800 famílies, van tornar a demostrar que el festival és també sinònim de contacte entre cultures. Encara sense xifres oficials de públic, Busquets assegura que la presència d’espectadors s’ha mantingut, excepte en el cas de divendres, en què va ser més baixa de l’habitual.

A hores d’ara, Busquets considera que perilla seriosament la continuïtat del festival a la comarca d’Osona. Els seus impulsors consideren que cal disposar d’una ubicació definitiva, i no seguir ubicant l’escenari a l’interior d’una carpa.

Busquets ha recriminat a l’Ajuntament de l’Esquirol que cap membre de la corporació municipal assistís a la cloenda del festival. Es tracta d’una mostra més, afirma, de la manca de voluntat i sensibilitat vers la seva proposta cultural, per a la qual mai no han gaudit tampoc d’una subvenció del consistori.
Etiquetes:
Cultura