27 d'abril de 2024

Dos alumnes de Nicaragua reben formació en treballs forestals a Montesquiu

L'objectiu és que, a la tornada, s'organitzi una escola forestal a Bilwi, capital de la Regió Atlàntica de Nicaragua

El Ter 2 de novembre de 2010 a les 18:13
Els dos alumnes, al centre, amb representants de l'escola de Montesquiu. Foto: Diputació de Barcelona
Jasser Ivan Ramos i Julian Panting, dos comunitaris de la Regió Autònoma de l'Atlàntic Nord de Nicaragua, estan convidats per l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona per rebre un curs de formació forestal. El curs es farà sobre l'ús i manteniment de la motoserra a l'Escola de Formació Forestal Especialitzada de Montesquiu.

Aquest dos alumnes han estat seleccionats entre disset comunitaris que l'any 2008 van rebre formació a Nicaragua per part d'una delegació de professors de l'Escola de Formació de Montesquiu, enviada per l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.

L'objectiu és que, a la seva tornada, s'organitzi una escola forestal a Bilwi, capital de la Regió Atlàntica de Nicaragua, per poder transmetre els coneixements adquirits a altres treballadors del sector forestal. Tot i que les condicions de treball són molt precàries, l'activitat del sector forestal representa un important paper en aquesta regió, tant pel subministrament de combustible com de materials de construcció.

En aquest projecte hi han col·laborat també l'Ajuntament de Bilwi, el Consejo i el Gobierno Regional del Atlántico Norte i el Instituto Nacional Forestal de Nicaragua.
Etiquetes: