26 d'abril de 2024

Centelles uneix esforços per a l’atenció integrada a les persones amb situació de dependència

El projecte està centrat en persones que viuen en domicilis particulars

El Ter 24 de novembre de 2010 a les 16:43
Centelles ha presentat aquest dimarts el desplegament del projecte demostratiu de l’atenció integrada a les persones amb situació de dependència. El projecte pretén establir pautes de treball exportables a qualsevol municipi català.

El projecte, impulsat entre el Departament de Salut i el Departament d’Acció Social, es va iniciar l’octubre de l’any 2009 i és bàsicament un model organitzatiu.

Va adreçat de manera fonamental als professionals de l’àrea de salut i de l’àrea social que han de dur a terme la integració de l’atenció i que es concreta en les persones amb reconeixement de dependència que es troben al domicili.

El projecte està centrat en persones que viuen en domicilis particulars. Un treballador social i una infermera són els encarregats d’establir quines són, en cada cas,les necessitats sanitàries i socials. A partir d’aquí es busquen els recursos necessaris. La intenció és optimitzar recursos i informació.

L’any 2005 Centelles ja va participar en un prova pilot abans de que el 2007 s’aprovés la llei de dependència. Des del 2009 ja s’han atès un total de 53 persones a Centelles. L’acte de presentació del projecte va comptar amb Montserrat Ballarín, diputada de Benestar Social a la Diputació de Barcelona, Maite Ventura, adjunta de direcció de ProdeP, Ramon Vilatimó director de l’EBA Centelles, Encarna Zapata i Eva Rovira, responsables del Projecte a Centelles, Toni Iruela, gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut i Miquel Arisa, alcalde de Centelles.
Etiquetes:
Fires i festes