23 d'abril de 2024

Prats aprova el nou POUM amb els vots de CiU i l'abstenció d'ERC

ERC afirma que estan d'acord amb el model de "creixement moderat" però que s'ha anat "tard"

El Ter 27 de desembre de 2010 a les 17:52
Una imatge d'arxiu de Prats de Lluçanès
Prats de Lluçanès va aprovar en el ple ordinari de la setmana passada el nou projecte de Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Entre els punts més destacats del nou POUM s’hi troba l’augment de població del municipi, que es calcula entorn dels 700 habitants en els propers 10 o 15 anys.

Des de l'equip de govern, el grup de CiU, es va tirar endavant el projecte, que a mitjan gener estarà a exposició pública i al qual s’hi podran fer al·legacions. Lluís Vila, alcalde del municipi, es mostra prudent i afirma que encara no hi ha res tancat del POUM fins que finalitzi el plaç de l'exposició pública, però tot i així confirma que una de les voluntats del nou POUM és plantejar un creixement moderat amb nous espais com una gran zona verda al voltant del municipi i també una ronda de nord a sud que pugui descongestionar el casc urbà de la població i reduir-hi el pas de camions i vehicles pesats.

L’oposició es va abstenir en la votació del POUM, més per una qüestió de formes que no pas de contingut. El regidor d’ERC, Isaac Peraire, considera que s'ha anat "tard" i que no s'ha tractat la qüestió com a "prioritària".

Des d’ERC es queixen també que dos dies abans del ple es va posar a disposició del grup a l’oposició la documentació. Peraire argumenta que l’han d’acabar d’estudiar, però sí que estan d’acord amb el creixement moderat que planteja el document. Des d’ERC tenen previst presentar al·legacions al text. Entre altres, el document preveu crear un eix verd de nord a sud i una nova ronda.