23 d'abril de 2024

Orís millora una canonada d’abastament d’aigua potable i el camí de Vilanova

Els treballs han consistit en substituir els 350 metres de canonada

El Ter 12 de gener de 2011 a les 12:22
Camí de Vilanova
Orís ha realitzat a les acaballes del 2010 dues obres de millora. Per una banda a principis del mes de desembre es va renovar la canonada d’abastament d’aigua potable que dóna servei al Mas Torrecans, el Mas les Canals i el Mas la Barnoia.

Els treballs han consistit en substituir els 350 metres de canonada que proveeix d’aigua potable aquests masos, que feia quaranta anys que estava en servei. A partir d’ara, tal com explica l’alcaldessa d’Orís, Conxita Vernis, s’espera reduir els costos derivats de les fuites d’aigua que hi havia freqüentment en aquest tram.

D’altra banda, el passat mes de novembre l’Ajuntament d’Orís va realitzar una actuació de millora al camí de Vilanova. Els treballs van consistir en arranjar totes les cunetes de la carretera. A més, es van tapar tots els forats de la via, que en els últims mesos havia empitjorat notablement. També es van substituir dos tubs de desaigua. Finalment, es va escampar un gruix de tot-u de cap a cap. L’arranjament ha suposat una inversió de 3.363 euros. Es preveu que durant el 2011 es facin més actuacions de millora de camins.

D’altra banda, Orís va estar 10 dies sense poder veure aigua de l’aixeta. El motiu va ser la detecció de nivells superiors als recomanats d’arsènic. Es van trobar uns nivells d’entre 10,7 i 11 micrograms per litre d’aigua. El límit màxim recomanat és de 10 micrograms per litre. Segons Vernis, tot i que era molta poca quantitats es va alertar als veïns a través d’un ban. Des del passat dissabte la situació ja va quedar normalitzada.

Canonada d'aigua

Etiquetes: