25 d'abril de 2024

Sant Pere canviarà d'ubicació el casal d'avis i al lloc de l'actual hi farà una llar-residència

Segons l’Ajuntament, l’edifici de les Monges serà com un “complex dedicat a la gent gran”

El Ter 18 de gener de 2011 a les 18:23
Un ball de country amb la gent gran de Sant Pere, aquest diumenge
Sant Pere de Torelló vol que l’actual casal d’avis esdevingui una llar-residència de cara a l’estiu, i que aculli una desena de places. L’antic casal s’està tornant a condicionar, ja que la gent gran el prefereix, pel seu accés més fàcil i pel fet de ser al centre del poble.

Tot plegat coincideix amb la quarta edició de la Setmana de la Gent Gran. Hi haurà actes cada dia. Dilluns es va començar amb una xerrada sobre el testament vital davant d’una quarantena de persones, segons ha dit la regidora de Gent Gran, Dolors Rustarazo.

La Setmana de la Gent Gran s’acabarà amb una excursió, divendres amb una visita a un celler de Capmany i dinar a la Jonquera. Dimecres es farà el tradicional dinar al pavelló, gratuït per a tots els jubilats. A l’edifici de Les Monges. Les activitats s’enllaçaran amb la Fira de Sant Sebastià del cap de setmana, quan ja es recollirà fons per la nova llar-residència.

Segos Rustarazo, la gent gran prefereix tornar al local de la plaça Monmany, més cèntric i amb més facilitats d’accés. La regidora diu que "rectificar és de savis". Ara, el local s’ha engrandit, i es tornarà a condicionar per fer-hi de nou el casal d’avis. Aquesta vegada ja no serà una sala polivalent, sinó d’ús exclusiu per a les persones grans. Pel que fa a la llar-residència, que tindrà entre 10 i 13 places, quedarà darrere del centre de dia i al costat dels pisos tutelats. Així, segons l’Ajuntament, l’edifici de les Monges serà com un "complex dedicat a la gent gran", que gestiona la fundació Les Alades.
Etiquetes: