25 d'abril de 2024

El Departament de Governació i Relacions Institucionals fa oficial l'escut de Gurb

En aquesta proposta el castell sobre un mont representa el castell feudal de Gurb

El Ter 19 de gener de 2011 a les 12:12
L'escut heràldic oficial de Gurb
L’Ajuntament de Gurb ha assumit l’escut heràldic municipal, que consisteix en un fons de gules, vermell, amb un mont somat d’un castell d’argent, de color blanc, acostat de dos monts floronats d’or, en groc, i sobremuntat de tres estrelles també d’argent de color blanc.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha oficialitzat l’escut de l’Ajuntament de Gurb. La resolució de la Direcció General d’Administració Local, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 17 de gener, s’ha pres amb els informes favorables de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), del Servei de Relacions amb les Entitats Locals i de l’assessor i expert en heràldica, Armand de Fluvià.

En aquesta proposta el castell sobre un mont representa el castell feudal de Gurb, bressol i primera possessió del llinatge del mateix nom, els monts floronats simbolitzen els altres Gurb, castlans del castell, i les estrelles són elements tradicionals amb què s’identifica el municipi. L'escut i la bandera són, en la cultura catalana i des de fa molts segles, els símbols representatius per excel·lència de tota comunitat. La finalitat dels símbols propis és la de donar cohesió, ressaltant els elements que són compartits com a mecanisme d’autoafirmació, tant d’una perspectiva històrica com de futur. També és funció dels mateixos símbols mantenir viva la memòria col·lectiva, per tal d’inculcar en la ciutadania la consciència de la seva continuïtat com a poble al llarg del temps.
Etiquetes: