23 d'abril de 2024

La Borsa d'Habitatge de la Mancomunitat La Plana continua creixent

Pel què fa a les ajudes de lloguer Just, el nombre tramitat és lleugerament superior al de l’any anterior

El Ter 1 de febrer de 2011 a les 09:54
Les consultes més freqüents són la tramitació dels contractes de lloguer i l’assessorament
El servei de la Borsa d’Habitatge Jove i de Mediació Social de la Mancomunitat La Plana que està en funcionament des de fa 6 anys amb un conveni amb ADIGSA i la Direcció General de Joventut, dóna servei als municipis d’Aiguafreda, Balenyà-Els Hostalets, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau.

L’equip tècnic de la Borsa d’habitatge de la Mancomunitat La Plana valora de manera molt positiva l’exercici 2010 pel fet que el total de consultes ateses han estat 2103, 350 més que en l’exercici del 2009, que suposen una mitjana de 175 consultes mensuals. Les consultes més freqüents són la tramitació dels contractes de lloguer i l’assessorament, tan a propietaris com a possible llogaters.

Aquest servei de mediació posa en contacte propietaris i interessats en cercar un habitatge, assessorant ambdues parts i garantint el correcte ús de l’habitatge. Així, que als joves de 18 a 35 anys, i a altres col·lectius, amb dificultats per trobar un habitatge de lloguer assequible poden fer-ho i els propietaris poden llogar el seu pis amb la garantia de dues pòlisses d’assegurances gratuïtes.

L’evolució del nombre de pisos llogats a través d’aquest servei ha augmentat amb escreix respecte anys anteriors, arribant a 45 contractes. Nombre que triplica els contractes signats l’any anterior. En l’actualitat els municipis amb més habitatges llogats a través del nostre servei són Balenyà i Tona, seguits de Taradell, Sant Martí de Centelles, Aiguafreda i Folgueroles. També hi ha pisos llogats a Seva, Santa Eulàlia de Riuprimer i Viladrau.

La Borsa d’habitatge de la Mancomunitat La Plana també els ajuts de lloguer de la Renda Bàsica d’emancipació, l’ajut 6000 per a propietaris i l’anomenat Lloguer Just del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

En l’ajut de Renda Bàsica d’Emancipació s’ha seguit amb la mateixa línia que en anys anteriors, essent similar el nombre d’ajudes tramitades enguany. I la captació i lloguer d’habitatges ha estat considerable respecte a anys anteriors, aquest augment pot ser degut al moment econòmic actual que es viu.

Pel què fa a les ajudes de lloguer Just, el nombre tramitat és lleugerament superior al de l’any anterior. A més, es preveu una disminució de tramitacions els propers anys pel fet que aquest ajut ha deixat de ser de caràcter anual per convertir-se en una prestació econòmica de caràcter permanent. Això implica que els perceptors d’aquesta ajuda, un cop resolta positivament, no cal que la tornin a tramitar l’any següent com ha passat fins ara. En la propera convocatòria es preveu que només sol·licitin l’ajut els nous perceptors o els antics perceptors als quals toqui revisar-lo.

L’evolució del nombre de pisos llogats a través d’aquest servei ha augmentat amb escreix respecte anys anteriors

Etiquetes:
Economia i empresa