26 d'abril de 2024

Les obres de rehabilitació de la Solana convertiran aquesta masia en el Centre de Desenvolupament Forestal

El projecte de rehabilitació de la Solana està valorat en més de 300.000 euros

El Ter 18 de febrer de 2011 a les 10:56
El projecte de rehabilitació de la Solana està valorat en més de 300.000 euros
Aquest mes de març comencen les obres de rehabilitació de la masia de La Solana com a Centre de Desenvolupament Forestal, que inclourà un espai museïtzat sobre la relació home-bosc i la seu del Centre de Formació Forestal Especialitzda (CFFE).

L’actuació contempla una intervenció integral a la planta baixa de l’edifici (en total 305 metres quadrats) que constarà d’un espai d’acollida i per a la informació, un espai principal museïtzat on es tractarà sobre la relació històrica home-bosc i els treballs forestals que s’hi realitzen, una sala de projecció de documents audiovisuals referents al bosc, una sala polivalent pensada per ser punt de trobada d’entitats relacionades amb el sector forestal i un espai per la formació forestal.

El projecte també preveu la instal·lació d’una caldera de biomassa que proveeixi l’edifici de calefacció i aigua calenta. També està previst que la caldera funcioni com a eina divulgativa per explicar aquest sistema de generació d’energia.

Un cop acabades les obres, l’activitat del Centre de Formació Forestal Especialitzada es continuarà desenvolupant dins l’espai de formació esmentat, el camp de pràctiques situat al davant de La Solana i les diferents finques de l’Associació de propietaris forestals Serra de Bellmunt-Collsacabra per a les pràctiques de tala d’arbres. L’activitat formativa, però, no s’aturarà ja que durant les obres es farà formació des de Les Codines, una altra masia situada al Parc del Castell de Montesquiu i també propietat de la Diputació de Barcelona.

El projecte de rehabilitació de la Solana està valorat en més de 300.000 euros i està finançat pels ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader de Catalunya relatives al període de programació 2007-2013, any 2010, Mesura 323: Conservació i millora del patrimoni rural. A banda, l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona també finança d’una manera important el projecte.
Etiquetes: