25 d'abril de 2024

L'equip de Sant Pere guanya el primer premi en la final del First Lego League a Bilbao

Més de 2.000 persones van ser aquest dissabte al Bizkaia Aretoa

El Ter 15 de març de 2011 a les 10:15
L'equip de Sant Pere va idear un braç per poder fer intervencions a distància
Aquest cap de setmana s'ha disputat a Bilbao la final estatal del concurs First Lego League, de robòtica per a estudiants. L'equip de Sant Pere, que va idear un braç per poder fer intervencions a distància, ha guanyat el primer premi absolut. Ara concursaran a la final mundial a Saint Louis, als Estats Units, aquest mes d'abril.

Més de 2.000 persones van ser aquest dissabte al Bizkaia Aretoa (paraninf de la UPV/EHU) de Bilbao per participar en la Gran Final espanyola de la First Lego League, la primera que es feia en aquesta ciutat.

La FLL es la competició internacional més important de robòtica dirigida a joves d'entre 10 i 16 anys, que se celebra en 63 països. En aquesta edició han estat 32 equips formats per més de 300 escolars i una xarxa de més de 120 voluntaris els que han format part d'aquest torneig.

Els de Sant Pere ja es van adjudicar prèviament el premi al millor projecte científic de recerca en la fase prèvia que es va disputar a finals de l'any passat al Cosmocaixa de Barcelona.

El seu projecte portava per títol "Laserteràpia on-line". Consisteix en un braç mecànic amb control remot per poder fer operacions quirúrgiques a distància. El jurat va valorar-los la qualitat del projecte, que aportava solucions aplicables al món real i reflectia coneixement de biomedicina. L'equip torna aquest diumenge de Bilbao.

En aquesta final estatal també hi prenien part dos altres equips osonencs de Tona i Manlleu, que van ser igualment seleccionats en la fase prèvia a Catalunya.
Etiquetes: