26 d'abril de 2024

Les obres de la planta minimitzadora d'Orís, que també acollirà residus del Ripollès, començaran aviat

Amb un preu d’adjudicació de gairebé 20.000.000 euros, el termini d’execució de les obres és de 27 mesos

El Ter 16 de març de 2011 a les 17:41
Una imatge de la visita d'obres a Orís
El Consell Comarcal d'Osona va presentar dimecres més detalls del nou Centre de Tractament de Residus Municipals d’Osona i del Ripollès. L’enginyer encarregat d’aquest projecte de planta minimitzadora, que es farà a l’abocador d’Orís, va presentar els plànols i es va parlar de les obres prèvies que ja s’han executat.

Segons l’alcaldessa d’Orís, Conxita Vernis, les obres de la planta estan pendents d’aspectes burocràtics però podrien començar molt aviat. Amb un preu d’adjudicació de gairebé 20.000.000 euros, el termini d’execució de les obres és de 27 mesos, termini que inclou la redacció del projecte, l’execució de les obres i el període de proves. El contracte d’explotació és de 15 anys. L’alcaldessa explica que encara no s’han concretat els beneficis econòmics que comportarà per Orís la nova planta, però que en canvi considera que mediambientalment el poble no quedarà "gaire afectat".

La construcció de la planta és conseqüència del protocol de col·laboració que l’any 2006 es va signar entre l’Agència de Residus, el Consorci per a la Gestió de Residus d’Osona i el Consell Comarcal del Ripollès. El propòsit és la reducció dels residus que es dipositen al dipòsit controlat d’Osona i per dipositar-hi la fracció RESTA dels residus municipals ordinaris que es produeixen al Ripollès. L’objectiu d’aquest model de gestió de residus és enfortir la recollida selectiva per obtenir fraccions per al reciclatge i tractar el 100% de totes les fraccions per tal d’enviar a disposició final només un rebuig.

L’acte de presentació es va fer dimarts al Centre de Control de l’abocador d’Orís i va anar a càrrec de Miquel Arisa, president del Consell Comarcal i del Consorci de Residus per a la Gestió de Residus Urbans d’Osona, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep M. Tost i l’alcaldessa d’Orís, Conxita Vernis.
Prèviament a aquest acte, el director de l’ARC va ser a la seu del Consell Comarcal on va alabar la tasca feta a la comarca d’Osona en matèria de gestió de residus i va dir que en aquests moments és una de les millors de Catalunya.
Etiquetes: