26 d'abril de 2024

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès rep en donació el fons d’arxiu de la Colla Gegantera del municipi

El fons conté, entre altres documents, la col•lecció de fotografies d’actes de la colla

El Ter 28 de març de 2011 a les 16:30
Signatura del conveni
En el marc de la celebració dels 25 anys de la Colla Gegantera de Prats de Lluçanès, el passat divendres 25 de març, l’alcalde de Prats de Lluçanès, Lluís Vila, i el president de la colla gegantera, Abel Peraire Soler, van signar un conveni de donació del fons d’arxiu de la Colla Gegantera a l’Ajuntament.

Les dues entitats reconeixen "el valor cultural i per a la investigació, en general, del fons d’arxiu", en valoren també l'interès públic col·lectiu que té i consideren "convenient i necessari fer-ne donació amb destí al Servei d’Arxiu Municipal, per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general".

El Servei d’Arxiu Municipal, que forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, serà l’encarregat de la custòdia i divulgació i farà un primer inventari d’aquest llegat. El fons conté, entre altres documents, la col·lecció de fotografies d’actes de la colla, totes en format digital. La intenció és que en un període curt de temps el fons estigui a l’abast dels usuaris i del públic en general. La Colla Gegantera ha manifestat la voluntat de continuar cedint periòdicament la documentació que generi.
Etiquetes:
Cultura