26 d'abril de 2024

Les Jornades de Transhumància reconeixen el treball del SOLC

Un dels reptes és que els camins ramaders estiguin oberts

El Ter 4 d'abril de 2011 a les 19:35
Les Jornades de Transhumància han fet aquest cap de setmana un reconeixement al grup de treball i recerca en aquesta matèria que té el SOLC. Dissabte es va fer una jornada més teòrica i de reflexió i diumenge, una caminada amb més d’un centenar de persones entre santa eulàlia de Puig-oriol i Prats de Lluçanès.

Aleix Cardona, del grup de transhumància del SOLC, explica que no es pot perdre de vista la importància de feines com la de pastor. Es va posar en comú experiències de diversos països, i es va registrar una alta participació, de més 250 persones.

Les Jornades de Transhumància també van constatar la necessitat d’empènyer l’administració perquè no deixi de banda el sector, molt lligat al cicle de la natura i a la qualitat de l’alimentació. Un dels reptes és que els camins ramaders estiguin oberts, ja que com ha denunciat el grup, alguns trams de camins estan tallats. Entre els actes, es va fer un reconeixement als principals impulsors de la reflexió en aquesta matèria, i que al llarg de 15 anys han materialitzat projectes com un mapa dels camins ramaders del Lluçanès. També s’han senyalitzat els principals camins que històricament ha transitat el bestiar a Osona o bé s’han fet els anomenats Quaderns de la Transhumància.

Aquest cap de setmana també es va presentar una exposició, que es pot veure fins al 10 d’abril, sota el títol "Transhumàncies del segle XX". Es pot visitar a Cal Bach, a Olost.
Etiquetes:
Societat