24 d'abril de 2024

Amparo Climent exposa al Castell de Montesquiu

La valenciana ha estat a Montesquiu per muntar personalment l’exposició

El Ter 6 d'abril de 2011 a les 18:17
Un dels quadres de la mostra
Els diamants més grans del món en contrast amb la foscor de les mines de Lesotho. Aquest és el contrast que va impactar l’artista i actriu valenciana Amparo Climent, i que ara exposa fins al 25 d’abril la seva mostra de pintures al Parc del Castell de Montesquiu.

Malgrat que Climent no ha viatjat mai al país sud-africà, explica que a través d’amics ha pogut saber detalls de l’indret i que la va impactar el gran pes que té en els mercats internacionals les joies que s’extreuen de la terra, i que explica que són "els diamants més grans del món". Climent, que fa molt anys que resideix a Madrid, ha fonamentat el seu treball en els contrastos cromàtics.

Segons comenta l’artista, per a ella l’exposició "En las entrañas de Lesotho. Los diamantes de las minas de Letseng", és un homenatge a totes les dones i homes que "desenvolupen una feina dura sense que l’hagin elegit, sinó que no els queda més remei que fer-la". Malgrat que les pintures tenen un punt de vista vitalista, Climent ha pogut constatar com més del 90% dels treballadors d’aquestes mines acaben emmalaltint i afirma que la seva creativitat "queda empresonada". La valenciana ha estat a Montesquiu per muntar personalment l’exposició, i ha quedat impressionada per "l’espai meravellós" que combina "perfectament" amb el seu art, que té un gran interès per matèries que ha adherit a la pintura.

Alguns d’aquests elements com el ciment, i també els encenalls de fusta, estan "poc enganxats al suport", expressament perquè el quadre "tingui una vida pròpia i pugui canviar". Climent ha treballat sovint en teatre de Barcelona i se li va concedir la medalla d’or del Reial Cercle Artístic de Barcelona.
Etiquetes:
Cultura