24 d'abril de 2024

Aquest diumenge se celebra la Jornada d’Oci alternatiu al Voltreganès per prevenir el consum d'alcohol

Ha estat el resultat de la demanda de pares i centres educatius dels municipis involucrats per sensibilitzar els joves

El Ter 16 d'abril de 2011 a les 14:28
La jornada es farà al llarg de tot el diumenge 17 d'abril
Aquest diumenge es farà la Jornada d’Oci alternatiu al Voltreganès. El programa d’activitats s’emmarca en la prevenció del consum d’alcohol i amb l’eslògan ‘Amb les drogues tu tens la resposta, informa-te’n abans d’actuar’. La jornada dedicada a la sensibilització del consum d’alcohol va sorgir fa uns anys d’una demanda dels pares de joves i centres educatius de Les Masies i Sant Hipòlit de Voltregà.

Els actes començaran a partir de les 10 del matí amb el Torneig 3x3 de bàsquet amb les categories que van de tercer a sisè de primària. A 2/4 de 5 de la tarda començaran les categories superiors per alumnes d’ESO i Batxillerat. A 2/4 d’una es farà el un programa tertúlia a Ràdio Voltregà on es parlarà de la situació en temes de consums des de diferents perspectives i punts de vista.

Hi participaran Roger Ferrer Montero Psicòleg, coordinador de projectes del Programa DRAC del Consell Comarcal d’Osona, Rafel Molina, com a jove, Iris Aranda com a agent Cívica de Sant Hipòlit i Anna Jiménez, tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà.

A la tarda a 2/4 de 4 davant el bar la Puça i a les 6 a la plaça Sant Jordi de les Masies de Voltregà es farà el Circuit de sensibilització. L’objectiu és crear un espai on els participants realitzin tot un seguit de proves que els sensibilitzin dels riscos associats al consum d’alcohol. Proves com ara anar amb un patinet fent una ziga zaga al voltant d’uns cons, seguir una línia recta al terra sense perdre l’equilibri, entre d’altres jocs amb l’ús de les ulleres simuladores d’embriaguesa.

Aquest programa és resultat d’un treball de les àrees de joventut dels ajuntaments de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà, amb el Club Bàsquet, Ràdio Voltregà i l’IES del Voltreganès amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Etiquetes: